images_overige_broek_korter_maken_1

Workshop broeken korter maken voor dummies

Workshop broeken korter maken voor dummies

Ik ging samen met een vriendin een hele leuke en leerrijke workshop volgen, namelijk ‘broeken korter maken’.

Workshop broeken korter maken voor dummies

Ik ging samen met een vriendin een hele leuke en leerrijke workshop volgen, namelijk ‘broeken korter maken’.

We schreven ons half januari in voor deze workshop en we kegen de opdracht om thuis 2 (of meerdere) broeken af te spelden tot de juiste lengte.

Ik had een broek van mijn vriend met een gat anderaan (helemaal kapot gelopen) en ik hoopte dat ik deze zou kunnen herstellen/korter maken.

Daarnaast had hij tijdens de solden in januari een broek gekocht die veel te lang was (hij heeft beenlengte 32, maar de broek was beenlengte 36). Ik spelde deze broek zorgvuldig af en nam deze ook mee.

Als laatste broek had ik een broek van mezelf dat iets te lang was.

De workshop ging door bij mijn favoriete lerares Petra Daniëls van Minini.

Op de workshop was er zowaar 1 man aanwezig en ook hij deed het goed :).

Als eerste broek begon ik aan de broek die veel te lang was. Ze zei me dat de broek in totaal 13 cm korter moest gemaakt worden. Ze gaf me de opdracht om 10 cm van de broek te knippen en dan de broek 1 cm om te plooien en nadien nog eens 2 cm.

Als volgende broek vroeg ik hoe ik de broek met het gat kon maken. Ik knipte van de pijp 5 cm (tot net boven het gat) en ik zigzagde de rand, zodat deze niet meer kan rafelen. Nadien plooide ik de rand 2 cm om en stikte deze op 1,5 cm.
Thuis werkte ik de broek af et een soort goudgeel stiksel (zoals je altijd ziet op jeansbroeken). 
Ook hiervan mag het resultaat gezien worden:

 

De laatste broek die ik onder handen nam, was eentje van mezelf. Deze moest 6 cm korter gemaakt worden, dus Petra zei me dat ik de broek moest plooien dat ik 3 cm mat tussen de zoom en het einde van de plooi. Daarna stikte ik net naast de zoom en had ik een mooi korter gemaakte broek (hier heb ik spijtig genoeg geen foto van).

Nu ken ik dus 3 manieren om een broek korter te maken, dank u Petra.

Lesgeefster: Petra Daniëls – Minini

{fastsocialshare}

{loadmodule mod_articles_mostpopular,Meest populaire artikels}

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email