images_accessoires_opbergzakje_naaigerief

Wat zit er in mijn naaizak?

Wat zit er in mijn naaizak?

Op blogs, niet noodzakelijk naaigerelateerde blogs, zie je af en toe wel eens een blog verschijnen in de zin van: “wat zit er in mijn handtas?” Ik maak er een mijn eigen versie van, namelijk “wat zit er in mijn naaizak?”

Wat zit er in mijn naaizak?

Op blogs, niet noodzakelijk naaigerelateerde blogs, zie je af en toe wel eens een blog verschijnen in de zin van: “wat zit er in mijn handtas?” Ik maak er een mijn eigen versie van, namelijk “wat zit er in mijn naaizak?”

Zoals jullie wel weten naai ik nu iets meer dan een jaar. Maar op een jaar kan je best al heel veel spullen verzamelen.

Ik toon jullie wat er in mijn naaizak zit.

Allereerst de buitenkant en de binnenkant van mijn naaizak:

Eenmaal gevuld ziet er er dan zo uit:

Als ik alles eruit haal is dit het resultaat:

Bovenaan:

 • Zoomlatje
 • Tornmesje (deze heb ik gekocht op het stoffenspektakel)
 • Lintmeter (langs beide kanten cm’s, ook gekocht op het stoffenspektakel)
 • Set naalden
 • Vingerhoed
 • Heel veel balpennen

Midden:

 • Heel veel potloden
 • Slijper
 • Gom
 • Plakband (handig om 2 stukken patroonpapier aan elkaar te naaien)
 • Hulpstukken om een elastiek door een tunnel te halen
 • Verschillende soorten spelden

Onderaan:

 • 2 gewone scharen
 • 2 stofscharen
 • 2 aqua markeerpennen (eentje dat paars “schrijft” en eentje dat “wit” schrijft)
 • Klein meetlatje
 • Kleermakerskrijt (in de plastiek zak)

Wat ontbreekt er nog bij op de foto dat ik ook altijd standaard bij heb? Enkele plakkers. Je zal het maar voorhebben dat je je prikt aan een speld of een naald en het begint te bloeden, maar je hebt geen plakker bij, dan is het mogelijk dat je enkele kleine bloedsporen op je stof gaat terugvinden. En geef nu toe, dat wil je toch echt niet? Of wel. Daarom zit dit standaard ook nog bij mij in de zak.

Mijn garen en spoelen steken niet in deze zak, daarvoor heb ik hier niet de plaats. Deze steken in aparte doosjes.

Wat zit er bij jullie allemaal in jullie naaizak?

{fastsocialshare}

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email