images_LMV_Solange_test_baalkatoen

Solange jurk

Solange jurk

Xenium die een jurk maakt, dat moet je zien.

Laat ons even verduidelijken wat de zin hierboven juist betekent voor mij. Ik draag absoluut nooit kleedjes of rokjes. Als kind heb ik er altijd al een hekel aan gehad, maar ondertussen heb ik wel een paar kleedjes in mijn kast hangen (gekochte kleedjes, want ja, ik ben nog maar 1 jaar aan het naaien).

Maar tijdens dit eerste naaijaar, maakte ik toch al de May jurk. Dit was een kleedje waar ik geen enkele aanpassing aan moest doen.

Toen eind juni de nieuwe La Maison Victor in de brievenbus stak, vond ik de Solange jurk wel iets hebben, zeker ook omdat het model gewoon witte sportschoenen/sneakers aanhad.
Naast kleedjes/rokjes heb ik ook een hekel aan hakken, dus ik ben een echte sportschoenen madam (als ik dat zo mag zeggen).

Omwille van tijdsgebrek liet ik dit wat op zijn beloop en keek vooral hoe anderen het kleed maakten.

Zo besloot ik op een dag om toch eens te gaan kijken voor een stofje bij mijn favoriete zusje en hun superlieve mama van Marie Karo. Zoals altijd werd ik hier met open armen ontvangen en een van de twee zusjes haalde een stofje boven wat ik wel graag zie (ik kies altijd vrij neutrale kleuren, zoals blauw, grijs en zelden kies ik voor een print).
Het was een blinkende grijze stof (zoals ik het zou omschrijven).

La Maison Victor vermelde dat je voor deze jurk 1.30 meter stof nodig hebt, maar ik wou het kleedje al wat langer maken en wou toch een beetje reserve, dus besloot ik om 1.60 meter van deze prachtige stof te kopen.

Ik vroeg nog bij Marie Karo dat ik dit modelletje ook zonder rits zou kunnen maken en hoe ik dit dan moest oplossen. Ze gaven mij enorm veel uitleg en ze zeiden ook als ik het niet wist, dat ik zeker nog eens mocht langskomen hiermee.

Eenmaal thuis heeft het nog wel een week (of misschien wel 2) geduurd voor ik hieraan durfde te beginnen.

Ik besloot om eerst een testjurk te maken in baalkatoen (gekocht bij Ikea). Bij dit modelletje vond ik dat de jurk echt wel te smal was en ik vroeg raad op Facebook aan mede naaisters. Ze verzekerden mij dat dit met de goede stof (een tricot/French Terry) niet het geval zou zijn.

Alvorens in mijn goede stof te knippen, want ik moest de mouwen weer verbreden, besloot ik om naar de lokale stoffenwinkel Pauli te gaan. Ik vroeg of ze toevallig een goedkope tricotstof hadden en ik wandelde buiten met een stof van € 5 per meter. Deze stof gaf meer problemen als wat anders, mijn machine “at de stof op”, ze trok verkeerd, …

Ik paste uiteindelijk toch deze jurk en vond dat ik mijn aanpassingen goed had gedaan, dan nu over naar de goede stof. Het mooie stofje lachte naar mij en was zo verheugd dat ik de jurk kon maken in deze stof.

Ik ben hier bijna een dag mee bezig geweest, want ik wou absoluut geen fouten maken.
Maar zoals altijd ben ik enorm tevreden met het resultaat.
Ik plaatste zakken in deze jurk (zo kan ik mijn smartphone wegsteken). De zakken maakte ik langs beide kanten uit de goede stof.
Ik maakte deze jurk zonder rits, maar wel met een boordje bovenaan.

Stof: Marie Karo
Patroon: Solange jurk van La Maison Victor

{fieldgroup 1}

{fastsocialshare}

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email