images_baby_slabbetjes_Slabbetjes_oma

Slabbetjes voor oma’s op het werk

Slabbetjes voor oma’s op het werk

Een collega van mijn vriend werd oma, alsook een collega-vrijwilliger van op mijn vrijwilligerswerk.

Ik besloot voor de 2 kleinkindjes allebei hetzelfde slabbetje te maken.

Het eerste kleinkindje (het kleinkindje van de collega van mijn vriend) is eind september geboren en is een meisje geworden.

Het tweede kleinkindje (het kleindkindje van mijn collega-vrijwilliger) is eind oktober geboren en is een jongen geworden.

Omdat ik geen idee heb wat zijn collega mooi vind, liet ik mijn vriend enkele stofjes op het internet zien, maar wat is het toch moeilijk om een stofje via internet te kiezen.

Daarom ging ik in mijn eigen stad op zoek naar de geschikte kinderstof, maar ik was toch snel teleurgesteld in de keuze in de verschillende winkels.
Dan besloot ik maar om een uitstapje naar Mechelen te plannen (ik had trouwens nog een andere stof nodig die ik niet vond in mijn eigen stad).

Zo kwam ik eerst bij de stoffenwinkels in het centrum, maar ook hier vond ik mijn goesting niet (ik vond wel een mooie stof bij Marie Karo, voor een workshop dat ik binnenkort bij hun ga volgen, maar daarover later meer).

Ik besloot om dan vlak buiten het centrum naar Nostex Mechelen te gaan.
Zij kon mij helpen met een kinderstofje en een wafelkatoen.
Daarnaast moest ik ook nog een stevige katoen hebben voor een keukenschort die ik ga maken tijdens de naailes. Hierover volgt er later nog een blogje.

De lieve mevrouw van Nostex Mechelen zei dat ik met 30 cm zeker zou toekomen voor een slabbetje, maar twijfelde en nam toch een halve meter mee. Gelukkig maar, want het slabbetje is net iets meer dan 30 cm.

Ik koos voor een licht groene stof met grijze beertjes en een grijze wafelkatoen. Ik werkte de beide slabbetjes af met een velcro/klittenband.

Hierbij het resultaat:

Patroon: Colruyt Group Academy
Stoffen: Nostex Mechelen

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email