images_accessoires_RozyWalletSerialBagmaker

Rozy wallet

Rozy wallet van Serial Bagmakers

Ik ging nog eens een vrij naaiatelier volgen. 

Wat voorafging

Dit stond nu ondertussen toch al een maand ingepland en ik had nog steeds geen plan. Wat zou ik kunnen maken. Het moest aan enkele eisen voldoen: genoeg uitdagend, ongeveer 5 uurtjes werk aan, nieuwe technieken en liefst iets dat ik nog niet gemaakt heb.

Eerst dacht ik nog eens een Fenna trui te maken, maar deze voldeed niet aan al mijn eisen. Zo heb ik vorig jaar reeds mijn eerste en enige Fenna trui gemaakt, maar heeft de blog nog niet gehaald.
Met dit idee ging ik eens een bezoekje brengen aan Madam Trico. Deze winkel is gelegen in Steenokkerzeel. Zelf heb ik hier nog niet veel stoffen gekocht, maar misschien komt hier ooit wel eens verandering in (Ik heb namelijk mijn favoriete winkels). 
Ik vroeg naar 2 verschillende, maar te combineren, sweaterstoffen. Ze had wel wat keuze, maar niet dadelijk mijn goesting. Ik bedacht toen luidop dat ik dan maar een geldbeugel wilde maken.

Toevallig had zij een voorbeeld en een patroon voor een mooie geldbeugel liggen, namelijk de Rozy van Serial Bagmakers.
Spijtig genoeg had ze niet zo veel keuze qua kurk, dus besloot ik alles maar te bestellen bij K-Bas, zo ook de beugelsluiting.

Dezelfde avond vulde ik een virtueel winkelmandje bij K-Bas met kurk, een beugelsluiting en enkele holnieten. Zelf heeft zijn geen voeringstoffen, maar hiervoor kon ik terecht bij Toverstof.
Mijn oog viel hier een tijdje geleden al op een mooi blauwe katoenen stof met egeltjes, maar tot op heden had ik deze nog niet besteld. Tijdens mijn zoektocht naar een mooie binnenstof kwam ik eentje met aardbeien tegen en ik wist dat deze mooi zou zijn bij de helrode kurk die ik zonet bestelde bij K-Bas.
Zo plaatste ik dezelfde avond 2 bestellingen bij 2 winkels. Nu maar hopen dat het donderdag geleverd werd, want vrijdag was het een feestdag. Gelukkig werd alles mooi op tijd geleverd.

Tekenen van het patroon

Het tekenen van het patroon vroeg enige netheid, want het moesten allemaal mooie rechthoeken zijn. Gelukkig steken er bij het patroon 2 patroonbladen met alle patronen op en kon ik ze gewoon overnemen.

De geldbeugel bestaat uit 1 onderdeel buitenstof, 1 stuk doorzichtig tafelzeil en 12 onderdelen in voeringstof. Sommige onderdelen moesten hierbij nog extra verstevigd worden door plakkatoen (=G700) en een paar kregen ook een versteviging in Decovil Light.

Het maken van de geldbeugel

Ik had thuis reeds wat voorbereiding gedaan, zoals de patroondelen uitknippen en sommige onderdelen vouwde ik reeds dubbel en gaf ik een topstitch.

De uitleg is goed te begrijpen, alleen vergiste ik mij twee maal tijdens het naaien. Zo had ik niet gelezen dat je een bepaald deel eerst terug moest openvouwen en daarnaast knipte ik misschien iets te veel bij volgens de speciale manier, graderen genoemd.

Op een halve dag was deze geldbeugel een feit, enkel nog het frame met de juiste textiellijm (Gütterman HT2) bevestigen.

Hierbij het resultaat waar ik stiekem wel trots op ben:

 

Patroon: Rozy Compacte portefeuille van Serial Bagmakers

Kurk en frame van K-Bas

Voeringstof van Toverstof

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email