images_LMV_Odette

Odette T-shirt

Odette T-shirt

Dinsdag stak de nieuwe La Maison Victor in de brievenbus en dit keer stonden er enkele leuke modellen in ten opzichte van de voorbije editie.

Zo stond er ondere andere een mooie top in, maar het T-shirt, genaamd Odette sprak mij toch, op dit moment, het meeste aan. 

Afgelopen zaterdag had ik reeds een stuk stof gekocht om hiermee oorspronkelijk een Harley top te maken, maar eigenlijk had ik liever een gewoon T-shirt… tot ik dus de nieuwe La Maison Victor zag. 

Ik vond het T-shirt wat aan de korte kant op de foto, ik houd liever van iets langere T-shirt.

Tijdens het overtekenen mat ik de lengte verschillende keren na, maar zowel het voorpand als het rugpand bestaan uit 2 delen, dus dit was wat moeilijk. Ik tekende er dadelijk de naadwaarde bij, maar voor de zoom onderaan koos ik voor 3 cm in plaats van 2 cm, zo zou ik de zoom 1 cm kunnen omslaan en nadien 2 cm.

ALs ik de beide delen van zowel het voorpand als het rugpand uitgeknipt had en deze op tafel legde, vond ik toch dat het T-shirt wat kort zou zijn. Ik nam een Harley top dat ik reeds maaktte (en waarvan de lengte goed is), legde deze ernaast en het leek wel dat er toch nog een 10-tal cm bij moest getekend worden. Om helemaal zeker te zijn nam ik een gewoon confectie T-shirt uit mijn kast en ook deze legde ik naast het overgetekende patroon en ja, ook nu vond ik dat ik dit patroon moest verlengen. 

Ik koos ervoor om het patroon 5 cm langer te maken. Deze 5 cm voegde ik tussen de 2 delen van zowel het voorpand als het achterpand, omdat het T-shirt onderaan een mooie ronding heeft. 

Nadien twijfelde ik of de armsgaten wel groot genoeg zouden zijn, maar ik nam het risico door deze niet te verbreden. 

Uiteindelijk superblij met het Odette T-shirt.

Hierbij her resultaat:

 

Patroon: La Maison Victor editie mei – juni 2017

Stof: Habiba

{fieldgroup 1}

{fastsocialshare}

{loadmodule mod_articles_mostpopular,Meest populaire artikels}

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email