Niet 1, niet 2, maar 3 rokken voor tante vriend

Niet 1, niet 2, maar 3 rokken voor de tante van mijn vriend

Vlak voor de grote vakantie vroeg de tante van mijn vriend of ik een rok zou kunnen maken. Uiteraard kan ik dat, alleen had ik nog nooit een rok gemaakt.

Niet 1, niet 2, maar 3 rokken voor de tante van mijn vriend

Vlak voor de grote vakantie vroeg de tante van mijn vriend of ik een rok zou kunnen maken. Uiteraard kan ik dat, alleen had ik nog nooit een rok gemaakt.

Er waren enkele voorwaarden voor de rok, zo moest de rok lang genoeg zijn en het moest met een elastiek afgewerkt worden.
Ook mocht ik geen rode stof kopen. Geen probleem, nog kleuren genoeg om uit te kiezen.
Ik ging dus op zoek tussen alle patronen van La Maison Victor, maar ik vond niet direct iets waarvan ik dacht: “dit wordt het”.

Er gingen enkele dagen/weken voorbij tot ik het boek Allemaal Rokjes van Mme ZsaZsa zag bij Veritas. Net die dag was er een actie en besloot ik het boek te kopen.
Ook dit boek bracht niet wat ik zocht, maar ik gaf niet op, hoe moeilijk zou het toch zijn om dit zelf te tekenen.

Zo besloot ik om nog eens door al mijn naaiboeken te gaan en vond ik het ideale patroon: eenvoudig rokje uit het boek Naai je complete garderobe op maat van Tessa Evelegh.

Hierin staat heel eenvoudig beschreven hoe je een simpel rokje kan maken. Deze rok bestaat uit 4 panden. Deze zijn alle 4 gelijk.
Je tekent eigenlijk als patroon een trapezium met bovenaan de korte zijde en onderaan de lange zijde (uiteraard, anders zou het maar een raar model worden). De lengte kies je zelf. Ik besloot deze heel wat te verlengen (want dit was één van de voorwaarden).

We gingen eens langs voor een pasbeurt (zoals het hoort). Op aanraden van de lieve zussen van Marie Karo maakte ik deze eerste rok in baalkatoen/techniekstof (Bomull van Ikea).

Op de moment van de pasbeurt zat er nog geen elastiek in, ik wou namelijk eerst weten of de lengte wel goed was. Ze vroeg me om de rok toch nog 5 cm korter te maken, geen enkel probleem. De tante zei dat deze rok goed was en ik geen andere rok moest maken. Maar ik kon het toch niet maken om een testrok af te geven? Dus besloot ik om toch nog de 2 andere rokken te maken.

Ik paste het patroon aan en besloot om toch voor 2 panden te gaan in plaats van 4, dus dit werd eventjes rekenwerk, maar al snel kwam ik aan het nieuwe patroon.

De eerste rok is gemaakt van een stof die ik kocht bij Pauli Stoffen in Leuven. De bovenkant (waar ik de elastiek doorhaal) heb ik gemaakt uit een iets zwaardere/stevigere stof van bij Pauli Stoffen.
De tweede rok is gemaakt uit een stof die ik kocht bij Nostex Mechelen.

Zelf vind ik de tweede stof echt een hele mooie stof en heb deze stof ook voor mezelf meegebracht, ik heb nog geen idee wat ik hieruit ga maken.

Het eindresultaat van de 2 rokken:

Stoffen: Pauli Stoffen en Nostex Mechelen
Patroon: Aangepaste versie van eenvoudig rokje uit het boek Naai je complete garderobe op maat van Tessa Evelegh.

{fastsocialshare}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *