images_LMV_May_jurk

Luchtige May jurk

Luchtige May Jurk

Omdat het zo warm is, wou ik iets luchtig maken en de May jurk leek mij ideaal.

Ik volgde vorige week maandag een workshop bij Petra Daniëls van Minini.

Ik wist dat ik de Bree top ging maken (het topje is nog niet af, ik moet de elastiek nog in het topje maken een dan is die eindelijk af, na meer dan 2 hele dagen hiermee bezig geweest te zijn). Het verslagje hiervan volgt nog. (Ik zet de link hier ook, wanneer het af is).

Tijdens de spits richting Perk, het is eens wat anders, maar ik deed er al bij al niet zo lang over. Ik kwam als eerste toe en begon dadelijk het patroon te tekenen.
Naast mij kwam een andere cursist zitten en ze haalde hetzelfde boekje van La Maison Victor boven, namelijk de editie juli/augustus 2016. Ik vroeg haar wat zij ging maken, maar ze ging niet de Bree top maken, maar wel de May jurk. Ik vertelde haar dat ik de avond voordien nog op de Facebook groep ‘Creaties uit La Maison Victor‘ de vraag had gesteld of ik effectief 2 meter stof nodig had voor de May jurk.

Omdat het de voorbije dagen warm was, besloot ik om de May jurk te maken. Nooit eerder maakte ik een kleedje, dus best wel spannend.

Ik kocht mijn stof bij Pauli Stoffen in Leuven. Zoals in de werkbeschrijving stond, kocht ik 2 meter.

Op zaterdag begon ik dan het patroon over te tekenen, maar ik verlengde het patroon 5 cm, omdat ik het toch net iets langer wou hebben.
Eenmaal mijn patroon uitgeknipt, legde ik dit op de stof en kwam tot de constatatie dat ik het voorpand en het achterpand onder elkaar moest leggen, ook al had ik een stofbreedte van 1.50 meter in plaats van 1.40 meter.
Ik merkte dat ik toch nog 10 cm te kort had, dus terug naar Pauli Stoffen om nog een metertje van diezelfde stof te kopen. Ik heb hier wel even op gevloekt, want had mij voorgenomen om niet buiten te komen met temperaturen van boven de 30°C.
Dan wilde ik het lint maken, maar met de stof was dit een ramp, gelukkig had ik een mooi lintje gekocht bij Veritas, maar van zodra ik deze in 2 knipte, rafelde dit helemaal uit, en ondanks het zigzaggen, bleef het maar rafelen en was het echt niet mooi meer. Dus weer wat gevloek, maar tussen al mijn spullen vond ik nog een lederen bandje dat ik kon gebruiken, gelukkig maar.

Uiteindelijk na een hele dag was mijn kleedje af en ben er best wel trots op:

Stof: Pauli Stoffen
Patroon: La Maison Victor

{fieldgroup 1}

{fastsocialshare}

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email