images_accessoires_pennenzak_kurkleer_Pennenzak_kurk1

Klaar voor school: pennenzak in kurkleer

Klaar voor school: pennenzak in kurkleer

Al heel wat kinderen/jeugd zitten al een dikke week terug op de schoolbanken. En wat hoort er bij een nieuw schooljaar? Juist ja, een nieuwe pennenzak.

Klaar voor school: pennenzak in kurkleer

Al heel wat kinderen/jeugd zitten al een dikke week terug op de schoolbanken. En wat hoort er bij een nieuw schooljaar? Juist ja, een nieuwe pennenzak

Naast de kinderen en de jeugd zijn ook veel volwassen terug begonnen met een CVO (Centrum voor Volwassen Onderwijs) voor zich verder te verdiepen in de “naaikunsten” (of misschien volg je wel iets anders aan het CVO).

Zelf begin ik er deze week ook aan. Na een jaartje enkele workshops te volgen op verschillende plaatsen (Veritas, Minini, Colruyt Group Academy) is het nu tijd om les te gaan volgen aan een CVO. Ik ga beginnen met de basis.

Maar naar de naailes gaan zonder een zelfgemaakte pennenzak is toch wel uit den boze.

Begin juni maakte ik bij Minini reeds een pennenzak.

Deze pennenzak heb ik als voorbeeld gebruikt om volledig nieuwe te maken. Ik koos om eentje in donkere kurkleer te maken, zodat je hier het vuil niet zo gemakkelijk op ziet.
Ik zat met twee ideeën in mijn hoofd, ofwel ging ik de pennenzak maken in een lichte kurkleer, ofwel koos ik voor een stoffen versie. Maar in de stoffenwinkel zag ik de donkere kurkleer liggen en besloot ik deze te gebruiken.

Voor deze pennenzak heb ik geen vlieseline gebruikt, hij houdt goed model.
Het enige nadeel aan de kurkleer is dat het niet echt soepel is om mee te werken, maar ach, ik heb toch een mooie pennenzak.

De eerste versie (met de veertjes) en de tweede versie (de kurkleer versie)

De buitenkant van de pennenzak.

De buitenkant en de binnenkant van de pennenzak. Ik koost voor een simpel blauw katoentje.

Ziezo, mijn pennenzak is reeds gevuld voor het nieuwe schooljaar bij het CVO.

Patroon: Petra Daniëls van Minini (gekregen tijdens workshop)
Stof en kurkleer: LanaLotta

{fastsocialshare}

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email