International Sewing Machine Day

International Sewing Machine Day

Vandaag is het een feestdag in “sewingland”, jaja, er bestaat een feestdag voor de naaiwereld.

International Sewing Machine Day

Vandaag is het een feestdag in “sewingland”, jaja, er bestaat een feestdag voor de naaiwereld.

Elk jaar is er op 13 juni de International Sewing Machine Day.

Hoe ben ik ooit begonnen met deze hobby?

Ik volgde destijds (schooljaar 2012 – 2013, schooljaar 2013 – 2014) drie modules fotografie aan het CVO Leuven (ondertussen CVO Volt).
Een van mijn klasgenootjes (als je dat zo zou mogen zeggen), vertelde dat ze, naast fotografie, les ‘hoeden maken’ volgt.
Ik voegde ze dan toe op Facebook en volgde haar creaties. Ik wist niet dat mensen zo een mooie dingen uit hun naaimachine konden toveren.

Meerdere malen gedacht: “ik ga ook een machine aankopen en het gewoon proberen”. Elke keer stelde ik dit uit, want had toch wel wat angst om een naaimachine aan te raken.

In 2016 keek ik regelmatig naar SuperScrimper Challenge en hierin maakten de deelnemers ook af en toe zelf kleding of ze upcycleden kleding, kussens, …

Tijdens de grote vakantie 2016 ging ik eens binnen bij LanaLotta, nadat ik hier enkele kinderen zag binnengaan. Ik dacht toen “Als zij dat kunnen, zou ik dat toch ook moeten kunnen”. Maar de kostprijs viel mij lichtjes tegen.
In juli 2016 stapte ik de Veritas Leuven binnen en zag enkel kinderen (geen idee hoe oud ze waren) en een gemotiveerde lesgeefster. De kinderen waren super geconcentreerd bezig. Ik was zo verbaasd dat die jonge kinderen een rokje uit het naaimachine toverden.

Ik stapte daarna eens naar de stoffenwinkel Pauli en kocht een supergoedkoop stofje, maar ik had nog geen naaimachine.
Tijdens de periode daarna besloot ik eens naar Mechelen te gaan om te winkelen en ik stapte hier de gekende naaiwinkel Van Rooy Mechelen binnen. Mevrouw gaf me veel informatie, maar ik liet het toch nog even bezinken.

Ik verteld thuis dat ik misschien wel graag een goedkoop naaimachine zou willen kopen en later dit avond stond er eentje thuis (dank u papa).
Ik kon er niet echt mee werken, maar al doende leert men.

Toch besloot ik mij in te schrijven voor een 5-delige workshop bij Veritas. Tot mijn grote verbazing (ik was wel blij hiervoor) was dit dezelfde lesgeefster als ik toen in juli bezig zag.
Petra Daniëls is echt een super lesgeefster en heb er echt heel van geleerd.

Ondertussen heb ik al bij haar verscheidene workshops gevolgd en me ook ingeschreven om avondles te gaan volgen om nog meer bij te leren.

Daarnaast kijk ik ook nog graag naar The Great British Sewing Bee

Bron: Fun Holiday – Time and date

{fastsocialshare}

{loadmodule mod_articles_mostpopular,Meest populaire artikels}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *