Een bespreking van één van mijn favoriete stoffenwinkel... Toverstof!

In februari 2017 (ondertussen 3 jaar geleden) ging ik voor de eerste keer naar het Stoffenspektakel. Hier kocht ik destijds een supermooie softshell met het oude testbeeld op bij het kraam van Toverstof. Deze stof ligt nog steeds in mijn kast, ik vind namelijk de stof veel te mooi om in te knippen. Maar ach ja, we kunnen niet eeuwig de stof bijhouden, dus ooit zal ik hier wel eens iets in maken.

Sinds toen volg ik Toverstof via internet en op 3 augustus 2019 ging ik voor het eerst naar Toverstof in Destelbergen. Voor mij is dit niet in de buurt, woon namelijk in het centrum van het land, dus dit is best wel een ritje.

Ik werd er met open armen ontvangen en kreeg heel veel uitleg en hulp bij het kiezen van mijn stoffen.
Toch duurde het een hele tijd voor ik eens een online bestelling plaatste.

Mijn eerste online bestelling plaatste ik op 25 juli 2019. Sindsdien ben ik een grote fan van deze winkel.

Ze heeft hele mooie, kwaliteitsvolle stoffen en het team van Tovertof (Svenja (de lieve eigenares) en haar geweldig team) staan steeds voor je klaar met al je vragen en ze helpen je ook met kiezen van de juiste stoffen en/of stoffencombinatie.

Zo volgde ik er een workshop patroontekenen 'Rok' op 2 avonden in de week. Het was een hele leuke groep en na afloop van de workshop kocht ik hier een stof waar ik een handtas of 2 uit wou maken. Tijdens het kiezen begon ik de mooie mantelstof nog mooier te vinden en besloot hier ook een broek in te maken. Dus... Nemen we nog wat meer stof mee dan gepland.
Eenmaal thuis vond mijn vriend dit ook een hele mooie stof, dus Svenja was zo lief om nog een stuk voor mij aan de kant te leggen. Svenja, ik weet dat ik nog steeds een foto moet maken van de gemaakte broeken in die mooie bruine mantelstof.

In de maand december was er elke dag een mooie actie op een van haar stofjes. Ook toen bestelde ik enkele keren bij haar. Want ja, wie kan er nu een mooi stofje laten liggen? Geef toe, niemand toch.

Tot nu volgde ik reeds 3 workshops bij Toverstof en staan er nog 2 ingepland.

Zo hielp Toverstof mij elke keer weer bij het kiezen van de juiste stoffencombinaties. Iedereen die hier in mijn omgeving mijn creaties al gezien heeft van de laatste 2 workshops waren laaiend enthousiast.

Ook nu tijdens de Corona crisis blijft ze met heel veel plezier bestellingen knippen en klaarmaken voor de enthousiaste klanten. Geef enkel Bpost wat tijd om je pakketje te leveren.

Met andere woorden, deze winkel is zeker een aanrader!

Toverstof
Dendermondesteenweg 542
9070 Destelbergen
www.toverstof.be - Instagram pagina Toverstof - Facebook pagina Toverstof

Openingsuren:
Maandag: 12.00 uur - 20.00 uur
Dinsdag tot en met vrijdag: 09.00 uur - 12.00 uur en 13.30 uur - 18.00 uur
Zaterdag: 09.30 uur - 18.00 uur

Dit stond afgelopen week op haar Instagram pagina. Svenja, je verdient een dikke pluim. En natuurlijk ook je fantastische team!

The Fabric Club by MeterMeter

Ik ben sinds kort fan van de stoffenwinkel MeterMeter. Deze winkel is gelegen in Århus in Denemarken.

Een tijdje geleden kocht ik er heel wat labeltjes van Kylie & The Machine. 
Kylie & The Machine heeft prachtige labeltjes. Voor ieder wat wils.

Sinds een drietal maanden heeft de winkel MeterMeter een Fabric Club. Dit wil dus zeggen dat ik ondertussen al 3 supermooie boxen binnen gekregen heb. Je betaalt hiervoor maandelijks 17,90 euro. De box wordt altijd verstuurd de laatste week van de maand en zelf ontvang je deze dan in de eerste week van de maand die hierop volgt.

Je ontvangt elke keer 4 stapeltjes met samples.

Wat zijn de voordelen van The Fabric Club?

- Je krijgt maandelijks een mooie box met staaltjes opgestuurd.
- Je krijgt maandelijks speciale kortingen.
- Je krijgt 15% op de meest populaire collecties.
- Je spaart punten bij elke aankoop.

De eerste box - oktober 2019

De eerste box die ik in oktober ontving had als thema "Fall in love with fall".

Het eerste stapeltje waren allemaal zeer mooie corduroy stoffen. Dit is mijn absolute favoriet van deze box.
Stapeltje twee was een verzameling van de meest populaire kleuren voor de herfst.
Het volgende stapeltje bevatte de volledige kleurencollectie van hun "French twill".
Stapeltje vier omvatte nieuwe viscose prints van "Mind the Maker".

De tweede box - november 2019

 

Deze box stond in het teken van "Warming up for winter".

Stapeltje A bevatte een deel van hun mooi wollen stoffen.
De collectie van lichtere wollen stoffen voor jurken, T-shirts, blouses, ... vond je terug in stapeltje B.
Stapeltje C was dit keer mijn favoriet, met nieue Tencel jacquards van MeetMILK.
Er was nog een tweede stapeltje van MeetMILK, namelijk 4 Tencel Plaid samples.

De derde box - december 2019

De derde box had als thema "December delights".

Dit keer waren het maar drie stapeltjes met stoffen.
Als eerste stapeltje waren het allemaal donker groene en rose stoffen in verschillende materialen. Mijn absolute favoriet is een cupro is een rose kleur.
Stapeltje twee bevatte de exclusieve stoffen van Mulberry silk.
Deadstock fabrics konden we terugvinden in stapeltje drie.
Stapeltje vier omvatte samples van hun nieuwe spelden collectie 'Sewply'.

 

Ik vind het zeker een aanrader om je lid te maken van "The Fabric Club" van MeterMeter. Je ontvangt de stoffen maandelijks in een mooie doos. En hé, als je niet naar de stoffenwinkel kan, laat dan de stoffenwinkel tot bij jou komen. 

Laat het maar snel januari worden, dan ligt er weer een nieuwe doos met samples op de deurmat.

Plissérok

Beste lezers

 

Vorige week volgde ik een workshop plissérok maken bij Marie Karo in Mechelen. Ik ben nochtans geen rokkenmadam, maar toch wilde ik deze workshop volgen, zo leerde ik weer technieken bij.


De dames van Marie Karo schreven op hun website/blog 2 artikels hoe je een plissérok moet maken, eentje met kleine plooitjes en eentje met grote plooien.

Ik kocht bij hun een overschotje plisséstof, net genoeg voor een rok. 

Bij het begin van de workshop diende je de stof op maat te knippen. Zo moest je in het gootje knippen over de hele lengte van de stof. Nadien knipte je de stof in 2. Wilde je een korte versie, dan moest je van boven (niet aan de zelfkant) nog een stuk afknippen.

Na dit voorbereidende werk, moet je eerste de randen met de overlock afwerken (beide zijkanten en de bovenkant).

Als je de randen afgewerkt hebt met de overlock, leg je de goede kanten tegen elkaar. Je spelt de zijkanten mooi op elkaar en driegt deze reeds op 1,5 cm. Je zorgt ervoor dat een bultje in een gootje past.

Als je de stof gedriegd hebt, kan je de zijkanten van beide panden naaien. Begin wel aan de onderkant, dus aan de zelfkant, want je stof kan bovenaan wat verschuiven. Je begint aan de zelfkant, omdat we de stof niet gaan omzomen.

Eenmaal die gedaan ga je twee fronsdraden naaien, eentje op 0.5 cm en eentje op 1 cm. Je naait een fronsdraad door je naaimachine op de grootste steeklengte in te stellen en niet te hechten.

Daarna ga je je stof fronsen. Eenmaal je de stof mooi gefronst hebt, naai je je elastiek dicht op 1.5 cm. Deze speld je nu mooi op je fronsrok door zowel je fronsrok, als je elastiek, in 4 gelijke delen te verdelen. Ditmaal spelt je niet goed op goed, maar direct hoe de elastiek op de rok hoort te zitten.

Wanneer je dit gedaan hebt, ga je ook de elastiek op de fronsrok driegen, zo blijft alles mooi zitten.

Eenmaal je alles gestikt hebt, verwijder je de fronsdraden en driegdraden.

Het is een uitgebreide handleiding (in mijn ogen) hoe je een plissérok maakt, maar ik schrijf dit voor mezelf graag op, zodat ik nadien weet hoe ik dit gemaakt heb.

 

          

Blog terug online

Het is ondertussen meer dan een jaar geleden dat ik een laatste blog online gezet heb.
Ik kan niet zeggen dat er in het afgelopen jaar veel gebeurd is, want dat is niet zo. 

Tijdens het afgelopen jaar heb ik heel wat genaaid en heb ik bijvoorbeeld ook het nieuwe naaimagazine Fibre Mood kennen. Eerst was ik niet onder de indruk, tot iemand de salopette maakte. Ik ging toen helemaal overslag en kocht mij toch het magazine.
Dit heeft er voor gezorgd dat ik nu een beetje fan ben van Fibre Mood.

Ik realiseerde mij vooral dat een blog toch heel wat tijd in beslag neemt. Zo probeerde ik toch 1 tot 2 keer per week iets online te zetten. Maar door deze grote druk, had ik ook de druk om de hele tijd allerlei dingen te naaien. Echter, die tijd had ik niet. Zo volgde ik het afgelopen jaar ook een cursus smartphonefotografie. Deze cursus heb ik met veel plezier afgelegd en het naaien werd op een lager pitje gezet.

Na lang nadenken, heb ik besloten van de blog toch nog een kans te geven. Wel heb ik voor mezelf uitgemaakt van niet meer wekelijks dingen te posten en ook alleen maar creaties waar ik echt trots op ben.
Zo ben ik het meest trots op een jas dat ik afgelopen winter gemaakt heb. Deze gaat zeker mijn blog halen, welke jas het is, dat verklap ik nog niet, maar het was een heerlijke winterjas, die ik zeker nog ga maken. Misschien zelfs als tussenseizoen jas?
Dat gaat de tijd moeten uitmaken.

Ook volgde ik enkele workshop bij het Huis van Katoen in Aarschot, zo maakte ik er een handtas, een rugzak, een heuptasje en een Geo-bag. Of ze allemaal mijn blog halen, dat weet ik nog niet.
Daarnaast volgde ik ook nog enkele workshops bij Colruyt, maar zij halen vermoedelijk de blog niet.

HUP, naar een nieuw begin van deze blog.

Coltrui - It's a fit 1080 voor de vriend

De vriend vroeg aan mij of ik een patroon had van een soort coltrui. Het was geen hoodie, maar de coltrui mocht bovenaan niet spannen.

Niet 1, niet 2, maar 3 rokken voor de tante van mijn vriend

Vlak voor de grote vakantie vroeg de tante van mijn vriend of ik een rok zou kunnen maken. Uiteraard kan ik dat, alleen had ik nog nooit een rok gemaakt.

Solange jurk is een succes

Ik volg binnenkort een workshop bij Marie Karo en moest op voorhand een stofje voor een jas gaan kopen.

Interview met lezeres A

Een tijdje geleden contacteerde A mij via e-mail in verband met een vraagje over een tas maken met kurkleer.