images_LMV_Hope

Hope cardigan voor familiefeest

Hope cardigan voor familiefeest

Omdat het weer de laatste weken wat tegenviel en er een familiefeest gepland stond, wou ik een cardigan maken.

Ik had gehoopt dat het weer wat beter was begin september, maar ja, het weer kunnen we niet voorspellen, laat staan “bestellen”.

Oorspronkelijk wou ik de Solange jurk aandoen, maar volgens de weervoorspellingen ging het toch maar frisjes worden, dus koos ik voor een broek en een Harley top (ik koos voor de blauwe versie). Als handtas besloot in de Leonie tas in kurk te gebruiken. Deze oogt namelijk was chiquer dan een stoffen versie.

Maar omdat een Harley top misschien alleen wat frisjes ging zijn, besloot in eens door al mijn patronen/boeken van La Maison Victor te gaan en een simpele cardigan te maken. 
Mijn oog viel op de Hope cardigan. Normaal gezien ben ik niet zo voor een vleermuizenmouw, maar ach, ik waagde het erop.

Uiteraard had ik geen stofje dat ik hiervoor kon gebruiken (bijna al mijn stofjes zijn gereserveerd voor een of ander projectje), besloot ik even naar de stad te gaan.
Zo kwam ik uiteindelijk bij LanaLotta uit en vroeg naar een stofje voor een cardigan.

Een van de twee uitbaatsters toonde me de stoffen dat ik hier het beste voor kon gebruiken, maar dan gebeurde er iets “grappig”. Ik was aan het kijken en dan zei ze opeens: “ah, ja, xenium, hier liggen ook nog stoffen dat je kan gebruiken. Xenium is toch je naam hé?” (xenium is dus mijn nickname, maar ze sprak me aan met mijn naam – voor de veiligheid even verandert door mijn nickname).

Ik koos mijn stofje en de bijpassende boordstof en rekende af. Ik was nog even naar hun naai accessoires aan het kijken tot daar ineens een vrouw en een man binnenkwamen (uiteraard niets schokkend), maar die man ken ik persoonlijk, een van mijn vrienden. Had hem al een jaar niet gezien, dus was wel “raar” om hem in een stoffenwinkel tegen te komen.
Snel even bijgepraat en dan naar huis.

’s Avonds het patroon getekend.
De volgende dag (nog één dag tot aan het familiefeest) knipte ik de stof en zette de Hope cardigan in elkaar.

Een foto van de totale look:

Patroon: La Maison Victor
Stof en boordstof: LanaLotta

{fieldgroup 1}

{fastsocialshare}

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email