images_LMV_harley_gele_veertjes

Gele Harley top met veertjes

Gele Harley top met veertjes

Mijn favoriete patroontje op dit moment is ongetwijfels wel de Harley top van La Maison Victor.

Na mijn overzichtje van de verschillen tussen de Harley top en het Odette T-shirt, besloot ik om terug een Harley top te maken.

Ik tekende eerst mijn reeds overgetekende patroon over, maar dan met naadwaarde, zodat ik dadelijk kan knippen bij het maken van een nieuw topje.

Voor dit topje koos ik een stofje van Megan Blue Fabrics. Deze stof kocht ik bij LanaLotta in Leuven (zij zijn pas verhuisd naar een ruimer pand. Het ziet er echt heel mooi uit, maar dit ter zijde).

Het in elkaar zettten ging vrij vlot, tot ik aan de biesjes en de boord moest beginnen. De stof krult enorm, ik werd er zelfs een beetje gek van, maar uiteindelijk slaagde ik erin om alles toch in elkaar te zetten.

Ik denk wel dat ik een foutje gemaakt heb:
Ik heb de halsbies op het T-shirt bevesigd en wat getrokken zodat de stof mooi kwam te liggen. Deze heb ik dan vastgenaaid en dan de halsbies naar binnen omgeslagen. Hierna heb ik deze terug vastgenaaid, maar ik heb getrokken en ik vrees dat dat niet mocht.
Pas bijna op het einde merkte ik de fout op en haalde ik alles terug uit. Nadien stikte ik het terug vast, maar zonder er aan te trekken.
Nu ‘gaapt’ het achteraan (daar waar ik de bies vastgestikt heb, dus aan de naad) en ik vind het niet mooi.

Maar zoals je hier op de foto kan zien, ‘gaapt’ het topje wat:

Ik heb tijdens het voorbije vrije naai-atelier van Petra Daniëls (Minini) gevraagd hoe ik dit kan oplossen. Ze liet mij de boord achteraan een heel deel uithalen, zowel het omgeslagen deel als het het aangezette boordje.
Nadien liet ze mij in het midden van het rugpand de stof, langs beide zijden, 1 cm naar het midden plooien en dit dan vast stikken. Omdat de stof echt al wel te fel was uitgetrokken, liet ze het mij nog eens dubbel plooien. Nadien knipte ik met haar uit de halsboord tussen de 2 cm en de 4 cm. Deze zette ik terug vast en tada… De top ‘gaapt’ niet meer.

Hierbij het resultaat:

Stof: Megan Blue Fabrics, gekocht bij LanaLotta

Patroon: Harley Top van La Maison Victor

{fieldgroup 1}

{fastsocialshare}

 

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email