hate-rules-live-like-want-carefree-happy-and-attractive-young-curly-haired-african-girl-with-bun-hairstyle-showing-peace-signs-over-eyes-sticking-out-tongue-joyfully-over-grey-wall-having-fun

Constance salopette in jeans

Iets meer dan een jaar geleden kwam er een compleet nieuw naaimagazine uit.
Eerst was ik niet overtuigd van dit nieuwe naaimagazine, maar toch kocht ik hier na een goede maand toch het eerste exemplaar (je weet maar nooit dat het succes zou worden en we binnenkort een rush krijgen op het eerste magazine).

In het eerste naaimagazine stond een leuke salopette. Oorspronkelijk wild ik deze maken in een ribfluweel of corduroy. Dit is een geribbelde geweven stof. Deze stof was erg populair voor broeken en jassen in de jaren 70.

Een salopette kan ook nú leuk zijn

Via de webwinkels van enkele stoffenzaken ging ik ’s morgens vroeg op zoek naar de juiste stof.
Ik twijfelde tussen twee stoffenwinkels (eentje vlakbij en Fairy Tailors). Ik besloot naar Fairytailors in Tervuren te gaan, maar daar bleek de stof niet helemaal overeen te komen met wat ik op computer gezien heb.
Uiteindelijk nam ik dan maar een leuke jeansstof mee.

Eenmaal thuis begon ik met het patroon over te tekenen, maar amai, een salopette heeft toch veel onderdelen om over te tekenen.

Ik printte de uitleg van de website van Fibre Mood. Zij schrijven geen uitleg in hun naaimagazine, maar alle werkbeschrijvingen zijn gratis online terug te vinden als je je registreert.
De uitleg telde 16 pagina’s, een beetje een overrompeling.

Mijn eerste ervaring met een FibreMood patroon en hun uitleg.

Ik vond het wel een nadeel dat je eerst nog de werkbeschrijving moet printen. Je kan natuurlijk met een tablet of laptop werken tijdens het naaien, maar ik vind dit niet zo handig.

Op een kleine dag stond de volledige Constance salopette in elkaar. Wat ben ik hier blij mee. Ik ben ook zeer tevreden van mijn stofkeuze om toch voor jeans te gaan.

De volgende keer verleng ik de broekspijpen wel een vijftal cm.

Constance salopette in jeans

Patroon: Constance salopette van Fibre Mood

Stof: Jeans stof van Fairy Tailors

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email