images_LMV_Bloom_grill

Bloom sweater

Bloom sweater

Ik maakte na lang nog eens een echte vrouwentrui.

Zoals de meesten al wel op mijn blog kunnen lezen hebben, maak ik nogal heel veel de Chess trui. Ik maak deze dan ook al blindelings. Ik gebruik nog enkel het patroon, maar de uitleg lezen doen we zelfs niet meer.

De Bloom sweater maakte ik tijdens een naai atelier bij Petra Daniëls van Minini.

Ik tekende op voorhand het patroon over en vond op de foto dat de trui nogal aan de korte kant was, dus ik verlengde de trui 15 cm. Daarnaast liet ik ook de ritsen achterwege, want deze lijken mij geen functie te hebben.
Als volgende moest ik de mouwen aanpassen en ik maakte 3 testmouwen op patroonnpapier en nadien ook nog in een rekbare stof.

Als de mouw dan eindelijk goed was, kon ik de stof beginnen knippen, maar natuurlijk had ik niet de gemakkelijkste stof gekozen. Ik koos voor een stof van See You At Six met een raster/grill op.
Petra heeft mij dan tips gegeven hoe ik de ervoor kan zorgen dat het raster mooi recht loopt als je je stof dubbel moet vouwen.
Na wat tips van haar, besloot ik er een driehoekje op te zetten zoals je wel dikwijls ziet op sweaters. Ik gebruikte hiervoor de binnenkant van de stof.

De mouwboord en de boord onderaan tekende ik zelf, hiervoor gebruikte ik het patroon niet. Ik nam als boord 7 cm. Dit wil zeggen de boord is dubbel gevouwen, dus komt dit al neer op 14 cm + 2 cm = 16 cm breed.

Van de onderkant knipte ik uiteindelijk nog ongeveer 5 cm af.

De trui is enorm goed gelukt. Ik had nochtans schrik met het ruitjespatroon.

Een foto van het resultaat:

Patroon: Bloom sweater van La Maison Victor
Stof: See You At Six, gekocht bij Het Machien op het stoffenspektakel in Leuven.

{fieldgroup 1}

{fastsocialshare}

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email