1 jaar naaien

1 jaar naaien

Half juli had ik mijn naaimachine 1 jaar en in dat jaar heb ik veel geleerd en gemaakt.

1 jaar naaien

Half juli had ik mijn naaimachine 1 jaar en in dat jaar heb ik veel geleerd en gemaakt.

Half juli vorig jaar (2016) kreeg ik een naaimachine en sindsdien heb ik al veel gemaakt en ook heel veel geleerd.

Als eerste begon ik The Susanne Cardigan (wat met een wisselend succes was). Dit was zelfs de eerste keer dat ik iets ging naaien. Ook al vind het kledingstuk nu minder mooi als toen (op gebied van afwerking en de mouwen), was ik toen heel tevreden over dit kledingstuk.

Daarnaast (ongeveer gelijktijdig) maakte ik een Placematje. Ook hier had ik een foutje gemaakt, ik had er geen Vlieseline tussen gedaan, want ik wist ook niet beter.

Maar dan eind augustus 2016 ben ik begonnen met een eerste workshop van 5 lessen bij Veritas:

 1. Shopping tas in jeans look: Dit was het eerste wat ik maakte in de workshop, net zoals de andere 4 personen aanwezig. Hier deed ik 2 dagen over (dagen = 2 keer een voormiddag), want we kregen ook nog uitleg over het toestel.
 2. zakdoekenhoes voor zakdoekendoos: Een leuk projectje om te maken (stof knipte ik thuis).
 3. Zakdoekenhoesje voor 10 papieren zakdoekjes: Nog zo iets leuks om te maken. Dit dient om 10 papieren zakdoekjes in te bewaren. Ook hiervoor knipte ik de stof thuis. De beide projecten deed ik zo op 1 voormiddag samen met nog iemand anders.
 4. Hoes voor tablet: Een hoesje met een knoopje om mijn tablet in weg te steken. Deze hoes is speciaal gemaakt voor mijn tablet. Dus wanneer ik dit voor iemand anders zou maken of zelf een nieuwe kopen, moet ik dus ook een nieuw hoesje maken. Ik gebruik dit hoesje toch minder.
 5. Pennenzakje bij Veritas: Dit was de eerste keer dat ik onder begeleiding een ritstasje ging maken. Ik wist niet dat een rits inzetten, op dat moment, zo moeilijk was.

Omdat de workshop zo goed meeviel ben ik ook nog een Hoes voor de naaimachine gaan maken tijdens een workshop.

De lesgeefster gaf (en dat doet ze nog steeds) zo goed les dat ik een beetje later bij haar een workshop ging volgen, namelijk het maken van een Kapsjaal. Deze kapsjaal heb ik zelden gebruikt, want we hadden ook niet echt een koude winter, maar is wel iets leuks om te maken.

Nadien ben ik nog de Elke top gemaakt uit het boekje van Veritas naaien. Het heeft lang in mijn kast gehangen, maar nu draag ik deze toch al wat frequenter.

Ook tijdens de workshops van Veritas heb ik kennisgemaakt met de patronen van La Maison Victor. Mijn eerste kledingstuk was de Harley top. Ik denk dat dit nog altijd mijn grote favoriet is.

Ook volgde ik door dit jaar heen al enkel workshops bij Colruty, ja, bij Colruyt Group Academy:

 1. Workshop ritstasje: Weer een ritstasje.
 2. Workshop doudou en slabbetje: Iets voor de toekomstige mama’s, maar mij leek het wel leuk om dit te leren.
 3. Workshop luiertasje: Weer iets voor de toekomstige mama’s, maar mij leek het ook hier wel leuk om dit te leren. Deze techniek ga ik nog toepassen om boeken te kaften.
 4. Workshop opbergmandje: Een opbergmandje maken. Komt altijd wel van pas.

Ondertussen heb ik mij al ingeschreven voor de volgende 2 workshops bij Colruyt.

Tijdens een van de laatste workshops bij Veritas maakte ik de Aster trui(deze trui van La Maison Victor moet je blijkbaar gemaakt hebben). Zelf houd ik niet zo van een boothals.

Uiteraard mocht een uitstapje naar het Stoffenspektakel niet ontbreken tijdens het afgelopen naai-jaar.

Samen met mijn beste vriendin (waar ik trouwens 3 van de 4 Colruyt Group Academy workshops gevolgd heb) volgde ik ook nog een Workshop broeken korter maken voor dummies.

Ook waagde ik mij aan een nieuw patroon waarvoor ik testpubliek was (deze maakte ik samen met Wilwarin Couture):

 1. Het maken van een Mairena portemonnee – deel 1
 2. Het maken van een Mairena portemonnee – deel 2

Deze portemonnee is nog steeds niet af.

Ik heb het afgelopen naai-jaar veel geleerd en ook veel gemaakt, maar we blijven doorgaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *